Onder dit programma neemt EA de distributie en marketingtaken op zich, terwijl de ontwikkelaar onafhankelijk blijft en zelf mag bepalen wat er met het spel gebeurt. "Zo kunnen wij ons focussen op wat we het beste doen, goede games maken," licht Ian Wilkinson van HotHead Games de keuze voor EA Partners toe.

De hoofdpersoon in DeathSpank heet ook DeathSpank en is al zijn leven lang op zoek naar een magisch item dat bekend staat als 'The Artifact'. De gameplay van Deathspank draait met name om het verzamelen van plunderwaar, maar bevat ook puzzels, dialogen, actierijke gevechten en veel humor. De visuele stijl is bijzonder en doet denken aan een pop-up boek, waarbij bomen en gebouwen als van plat karton uit het landschap omhoog komen.

Ron Gilbert

DeathSpank heet voluit Ron Gilbert's DeathSpank. Ron Gilbert werd bekend als bedenker van de Monkey Island-games. Daarna is hij verschillende kindergames gaan maken, waaronder Freddy Fish. Met DeathSpank verschijnt voor het eerst in bijna twintig jaar weer een volwassen game waarvan het ontwerp geheel van zijn hand is.