Verschillende bronnen die dichtbij de ontwikkelstudio staan, hebben aan de website Gamasutra laten weten dat tot 200 man personeel van EA Black Box is ontslagen.

Black Box is ondermeer verantwoordelijk geweest voor de Skate-serie, waarvan net een nieuw deel is verschenen en de Need for Speed-serie. Volgens de website van het bedrijf bestaat de ontwikkelstudio uit meer dan 350 man personeel, waardoor nu meer dan de helft van het personeel op straat komt te staan. De overgebleven personeelsleden zullen worden geïntegreerd in EA's Burnaby Studio welke ook in Vancouver gevestigd is.

Bij EA's Tiburon Studio zijn ook ontslagen gevallen. Hoeveel is nog niet bevestigd door EA, maar volgens een medewerker van Tiburon hebben de ontslagen weinig effect op de ontwikkeling van de franchises die bij Tiburon ondergebracht zijn. Onder andere Madden NFL en Tiger Woods PGA worden in deze studio ontwikkeld.

Recentelijk maakte Electonic Arts bekend dat er duizend banen geschrapt zouden worden om kosten te besparen. Blijkbaar is het begin nu gemaakt.