EA bevestigt betrokkenheid EA-accounts in FUT 21-schandaal

EA bevestigt betrokkenheid EA-accounts in FUT 21-schandaal

EA heeft de betrokkenheid van één of meerdere EA-accounts in het Fifa 21 Ultimate Team-schandaal bevestigd. 

Dat laat de ontwikkelaar weten in een update van het lopende onderzoek. Vorige week doken er verschillende berichten op die suggereerden dat werknemers van Electronic Arts illegaal Fifa Ultimate Team-kaarten verkopen in ruil voor duizenden euro's.

Een lopend onderzoek toont aan dat verschillende FUT-kaarten inderdaad op dubieuze manier zijn verkregen. Volgens de berichtgeving zijn bepaalde items in ieder geval niet verkregen door middel van gameplay.

"Het lijkt erop dat één of meerdere EA-accounts bepaalde items direct aan individuele accounts hebben toegekend. Het kan zijn dat deze EA-accounts zijn misbruikt door werknemers, maar ze kunnen ook gehackt zijn. ", schrijft Electronic Arts. 

De ontwikkelaar schrijft verder dat het dit gedrag niet goedkeurt en dat het geen items aanbiedt voor geldsommen. Dergelijke praktijken verbreken volgens EA de competitieve integriteit van de game en gaan bovendien tegen de User Agreement in. 

Het onderzoek is nog altijd in volle gang, maar zodra het voltooid is, zal EA actie ondernemen tegen de werknemers die betrokken zijn geweest bij de illegale handel. Daarnaast worden alle illegaal verkregen items verwijderd en zullen de spelers in kwestie een permanente ban opgelegd krijgen.

Ten slotte geeft EA aan dat het alle werknemers tijdelijk ontziet van het recht om items op speleraccounts te zetten. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou