Nieuws
fifa 21

EA bevestigt betrokkenheid EA-accounts in FUT 21-schandaal

'één of meerdere accounts'

Geschreven door Cody Dakota op
EA heeft de betrokkenheid van één of meerdere EA-accounts in het Fifa 21 Ultimate Team-schandaal bevestigd. 

Dat laat de ontwikkelaar weten in een update van het lopende onderzoek. Vorige week doken er verschillende berichten op die suggereerden dat werknemers van Electronic Arts illegaal Fifa Ultimate Team-kaarten verkopen in ruil voor duizenden euro's.

Een lopend onderzoek toont aan dat verschillende FUT-kaarten inderdaad op dubieuze manier zijn verkregen. Volgens de berichtgeving zijn bepaalde items in ieder geval niet verkregen door middel van gameplay.

"Het lijkt erop dat één of meerdere EA-accounts bepaalde items direct aan individuele accounts hebben toegekend. Het kan zijn dat deze EA-accounts zijn misbruikt door werknemers, maar ze kunnen ook gehackt zijn. ", schrijft Electronic Arts. 

De ontwikkelaar schrijft verder dat het dit gedrag niet goedkeurt en dat het geen items aanbiedt voor geldsommen. Dergelijke praktijken verbreken volgens EA de competitieve integriteit van de game en gaan bovendien tegen de User Agreement in. 

Het onderzoek is nog altijd in volle gang, maar zodra het voltooid is, zal EA actie ondernemen tegen de werknemers die betrokken zijn geweest bij de illegale handel. Daarnaast worden alle illegaal verkregen items verwijderd en zullen de spelers in kwestie een permanente ban opgelegd krijgen.

Ten slotte geeft EA aan dat het alle werknemers tijdelijk ontziet van het recht om items op speleraccounts te zetten. 

Dit artikel delen:

Lees meer

Star Citizen heeft inmiddels 350 miljoen dollar opgebracht Horrorgame Devotion na twee jaar weer te koop
0

Reacties op: EA bevestigt betrokkenheid EA-accounts in FUT 21-schandaal

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.