Het bedrijf wist daarmee zijn doelstelling te behalen en ziet het als een "enorm belangrijke mijlpaal". Riccitiello maakte verder bekend dat het bedrijf enkele organisationele veranderingen doorvoert. "(...) Deze zullen EA positioneren voor groei op de lange termijn en bieden betere carrièremogelijkheden voor ons talent."

De CEO doelt hier op de samenvoeging van EA Interactive, de tak van Electronic Arts die zich richt op web- en mobiele games, met de rest van het bedrijf. "Dit reflecteert onze nieuwe realiteit: alles en iedereen is digitaal." EA Labels President Frank Gibeau, COO Peter Moore, CTO Rajat Taneja en EVP Digital Kristian Segerstrale gaan samen de nieuwe vorm van EAi overzien.

In de interne memo haalt Riccitiello de reden voor de transformatie nog eens aan: "Vandaag, met de sterke lancering van Star Wars: The Old Republic, het grote succes van digitale services als Fifa Ultimate Team, de groei die we zien in EA Games Label's Play4Free-initiatief, de sterke lancering van Origin in 2011 en de vele andere mijlpalen, is het overduidelijk dat de digitale transformatie niet beperkt is tot één groep."

Samen met de bekendmaking van de reorganisatie, meldt Riccitiello dat Barry Cottle, de EVP van EA Interactive het bedrijf verlaat. Hij sluit zich nu aan bij ontwikkelaar Zynga als EVP of business and corporate development.