EA bedreigd door anti-homogroeperingen om ME3, SW: TOR | Gamer.nl

EA bedreigd door anti-homogroeperingen om ME3, SW: TOR | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

In beide games kunnen spelers een relatie aangaan met iemand van hetzelfde geslacht. De brieven en mails richten zich vooral op het bestuur van EA. De uitgever heeft in een reactie laten weten niet te zullen buigen voor de protesten. Ook geeft het aan dat de aanwezigheid van homoseksuele relaties niet een gevolg is van lobbypraktijken door organisaties die het belang van homoseksuelen behartigen, zoals in de protesten verondersteld wordt. 

Jeff Brown, vice president of corporate communications bij EA, vindt het vreemd dat mensen zo verrast zijn door de homoseksuele content. "Alle games van EA komen met een beschrijving van de inhoud door de (cla ificatieinstantie) ESRB, dus het is lastig om te geloven dat er iemand door verrast is. Dit gaat niet om het beschermen van kinderen, dit is lastigvallen op politiek niveau."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou