EA aangeklaagd door zesduizend ex-topsporters | Gamer.nl

EA aangeklaagd door zesduizend ex-topsporters | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Hoewel de namen en rugnummers niet overeenkomen, claimen de zesduizend ex-topsporters dat de spelers van de 140 historische teams die in Madden NFL 09 zitten een "schaamteloze en veelomvattende" gelijkenis vertonen met hen, in de tijd dat zij nog actief waren.

"EA heeft bewust gekozen om de ongeautoriseerde gelijkenis van gepensioneerde NFL-spelers te gebruiken. Het enige belangrijke detail dat zij hebben aangepast is hun rugnummer. Desondanks zijn de spellen zo ontworpen dat consumenten van de Madden NFL-serie zeer gemakkelijk de correcte namen en rugnummers toe kunnen voegen."

EA heeft nog niet gereageerd op de claim en is dit ook niet van plan, zo blijkt uit een bericht aan IGN. Het bedrijf gaf aan geen mededelingen te doen over lopende procedures.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou