E3 wordt dit jaar wederom alleen digitaal gehouden

E3 wordt dit jaar wederom alleen digitaal gehouden

Net als vorig jaar wordt gamebeurs E3 dit jaar alleen digitaal georganiseerd.

Dat heeft organisator Entertainment Software Association (ESA) bevestigd aan VentureBeat. Volgens de organisatie wordt de beurs niet fysiek gehouden vanwege het coronavirus. 

Vorig jaar werd de beurs ook volledig digitaal gehouden, en in 2020 ging de beurs helemaal niet door. Eerder sprak ESA plannen uit om dit jaar E3 weer fysiek te houden, maar dat blijkt dus niet haalbaar.

Mike Futter, een voormalige redacteur van Game Informer, laat op Twitter weten dat zorgen om corona en de Omicron-variant mogelijk als excuus worden gebruikt door ESA. Volgens hem besloot de organisator in november vorig jaar al de gebruikelijke boeking van het Los Angeles Convention Center te laten varen. "Uitgevers zijn er achter gekomen dat ze geen buitensporige bedragen meer hoeven te betalen aan de ESA om de pers en consumenten te bereiken."

Overigens is kort na de bevestiging van ESA over het digitaal organiseren van E3 ook de website van Summer Game Fest van een update voorzien. Daar valt nu te lezen dat Summer Game Fest weer terugkeert. Summer Game Fest werd twee jaar geleden voor het eerst gehouden door organisator Geoff Keighley vanwege het gebrek aan E3. Met het concept probeert hij de diverse aankondigingen en livestreams die verspreid over de zomer worden gedaan overzichtelijk te maken.

De E3-beurs was jarenlang een van de belangrijkste gamebeurzen ter wereld. De wereldwijde game-industrie en pers verzamelde zich daar elk jaar om nieuwe games aan te kondigen en te spelen. In deze vorig jaar verschenen longread op Gamer.nl wordt gekeken naar E3 door de jaren heen en wat de toekomst van de beurs mogelijk in kan houden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou