De komende E3 (Electronic Entertainment Expo) zal niet alleen kleinschaliger zijn, maar ook een andere naam, datum en locatie krijgen. Doug Lowenstein, van organisatie ESA, heeft een aantal details losgelaten over wat we van de E3 kunnen verwachten in de toekomst. Allereerst zal het evenement een kleine naamsverandering ondergaan, want vanaf nu gaat de E3 onder de naam E3 Media Festival verder.

Tevens zal de show niet meer in mei, maar in juli gehouden worden zodat er voor uitgevers meer tijd is om producten te laten zien die tijdens de kerst uit komen. Ook zal de E3 niet meer in de Los Angeles Convention Center plaatsvinden, maar in twee hotels waar de aanwezigen elkaar in de suites en conferentiekamers kunnen ontmoeten.

Het evenement kan nu goed in twee hotels gehouden worden, omdat de organisatie het geheel veel kleinschaliger wil houden. Waren er dit jaar nog 60,000 bezoekers in LA, zullen er volgend jaar zo rond de 5000 mensen aanwezig zijn. De E3 werd te groot en nu wil de organisatie zich richten op meer persoonlijke ontmoetingen voor journalisten, retail en ontwikkelaars.