E3 2023 officieel geannuleerd

E3 2023 officieel geannuleerd

Organisaties willen beurs in de toekomst wel blijven organiseren

De Entertainment Software Association (ESA) en ReedPop hebben E3 2023 officieel geannuleerd.

Dat deden de organisatoren gisterenavond. "Dit was een moeilijke beslissing vanwege alle moeite wij en onze partners in het tot stand brengen van het evenement hebben gestoken, maar we moesten doen wat juist was voor de industrie en E3: , aldus Kyle Marsden-Kish, de vicepresident gaming van ReedPop.

Het annuleren van E3 dit jaar betekent niet dat er in de toekomst geen pogingen worden gedaan het evenement te houden. In een persbericht laten de organisatoren weten dat ze voor toekomstige E3's samen blijven werken.

E3 was jarenlang de grootste gamebeurs ter wereld. Elke lente kwamen bedrijven en journalisten van overal ter wereld naar Los Angeles om de nieuwste games te spelen, aankondigingen te doen en consumenten er over te informeren. Na enkele jaren niet of alleen digitaal te zijn georganiseerd, stond E3, de populairste gamebeurs ter wereld, dit jaar op de planning voor 13 tot en met 16 juni in Los Angeles. De afgelopen maanden hebben steeds meer bedrijven echter afgezegd, van Nintendo en Microsoft tot Ubisoft en Sega. Er gingen eerder deze week al geruchten over de annulering van de beurs.

Toen E3 tijdens de coronapandemie niet werd gehouden, sprong The Game Awards-organisator Geoff Keighley daar op in door een alternatief te organiseren, genaamd Summer Game Fest. Sinds enkele jaren hoort daar ook een uitgebreide show bij, genaamd Summer Game Fest Kick Off-Live-show. Die wordt op 8 juni gehouden en gaat wel gewoon door. Daarnaast hebben diverse bedrijven al laten weten eigen uitzendingen online te plaatsen rond de tijd van E3 en Summer Game Fest. Zo houdt Ubisoft een Forward Live-presentatie en zal Microsoft op 11 juni een Xbox Showcase en Starfield Direct uitzenden. Ondanks dat E3 niet doorgaat, zullen er in juni dus wel diverse aankondigingen gedaan worden.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tijd voor E4

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou