Er zijn dit jaar meer dan 41.000 bezoekers van 78 verschillende landen langsgeweest op de beurs, die kwamen kijken naar games en producten van 216 verschillende bedrijven.

Leider van entertainment

"De E3 Expo dit jaar was zo ontworpen dat het beter aansloot aan de wensen van bezoekers en aanwezigen, terwijl het enthousiasme en de energie achter de Amerikaanse game-industrie, die zo'n $22 miljard waard is, in stand werd gehouden. E3 Expo is echt het podium dat de interactieve entertainmentindustrie heeft verdiend als leider van entertainment. We kijken er naar uit hierop voort te bouwen in 2010", aldus de ESA.

Ook uitgevers zijn enthousiast. "De E3 is teruggekeerd als de belangrijkste jaarlijkse bestemming voor de wereldwijde game-industrie", aldus Disney Interactive Studio's president Graham Hopper. Electronic Arts' John Riccitiello: "E3 2009 gaf de vitaliteit, innovatie en globale aanwezigheid van een snel groeiende industrie weer. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar." Vandaag is de derde en laatste dag van de E3 Expo.