Op de Steam-pagina van Dying Light is te lezen dat de patch "cheaten door de databestanden van het spel te veranderen" onmogelijk maakt. De patch zorgt er echter ook voor dat mods in Dying Light niet langer werken. Er was bijvoorbeeld een mod om het filmkorrel-effect, dat permanent aanstaat in de game, uit te schakelen.

Deze mod was te vinden op sites als MediaFire en TinyUpload, maar is offline gehaald na een DMCA-claim (Digital Millenium Copyright Act). Het is nog onduidelijk of de auteursrechtenclaim van uitgever Warner Bros. of de ontwikkelaar zelf komt. Techland heeft nog geen reactie gegeven op het verwijderen van de modbestanden.

Techland heeft voorheen geen aversie tegen mods gehad, dat blijkt uit de vele mods voor Techland-games. Er was bijvoorbeeld een Mirror's Edge-mod voor Dead Island. Ook werkt de ontwikkelaar momenteel aan first person dungeon crawler Hellraid, die als Dead Island-mod begon. Een van de ontwikkelaars maakte de mod die inmiddels wordt uitgewerkt tot een losse game.