Nieuws

Dutch Comic Con-update: Tekken 7, Pokémon-toernooi en meer

Volgend weekend barst het los!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Dutch Comic Con is nog maar een week van ons verwijderd en er stroomt langzaamaan meer info over de conventie binnen. Zo kun je een potje Tekken 7 komen spelen, wordt er een Pokémon-toernooi gehouden en worden de mooiste plekken in Zelda gedeeld.

Het grootste Nederlandse geek-feestje Dutch Comic Con begint bijna en we hebben weer genoeg nieuwe informatie binnengekregen over wat we op de conventie kunnen verwachten. Vorige week kondigden we al aan dat er meerdere grote toernooien naar DCC komen, maar daar hebben we nu meer informatie over. Het draait dit jaar namelijk niet alleen om de pro-gamers, maar ook om de algemene videogame-liefhebbers.

Tekken 7

FIFA, Hearthstone en Super Smash Bros. krijgen alle drie hun eigen grote toernooi, waar deelnemers zich van te voren voor moeten inschrijven. Daarnaast komen er voor deze spellen ook minitoernooitjes van ongeveer anderhalf uur, waar iedereen zich op de conventie nog voor kan inschrijven. Het Overwatch-toernooi zal iets anders werken. Dit toernooi hanteert een open inloop waar alle gamers zich in kunnen schrijven om vervolgens in teams van zes het tegen elkaar op te nemen. Geen zorgen, bij alle toernooien houd je meer dan genoeg tijd over om ook nog rustig op DCC rond te lopen.

Nintendo is dit jaar groots op Dutch Comic Con aanwezig want met meer dan 150m2 in de Gaming Area is hun stand niet te missen. Ze nemen natuurlijk de nieuwe Nintendo Switch mee en spelers kunnen bij de stand Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en 1-2-Switch komen spelen. Er zijn ook weer een aantal 3DS-games uit te proberen, met dit keer Mario Sports Superstars, Pokémon Sun & Moon, Yo-Kai Watch 2: Skeletspoken en Yo-Kai Watch 2: Gigabeesten.

InsideGamer nodigt alle Pokémon trainers van Nederland uit om het gevecht aan te gaan in een Pokémon Sun en Moon Battle-toernooi. Er zullen verschillende formats gespeeld worden, maar de hoofdgevechten zullen 3v3 Singles zijn. Het toernooi wordt gespeeld volgens de SM Smogon OU-regels. Het maakt niet uit of je ervaring hebt, je mag je altijd inschrijven voor het toernooi. Mocht je Pokédex nog niet compleet zijn, dan kun je tijdens het genieten van de spannende matches op zoek naar andere trainers in de ruilzone. Er zijn uiteraard leuke, Nintendo-gerelateerde prijzen te winnen.

De redacteuren van PU zullen voornamelijk te vinden zijn bij The Legend of Zelda: Breath of the Wild en nodigen iedereen uit om hun persoonlijke favoriete plekken uit de wonderlijke wereld van het spel te laten zien. Ontmoet hier andere spelers en misschien kun je ook nog wel wat Pokémon ruilen die je nog niet had.

Ook Game Mania is van de partij. Zij zullen op Dutch Comic Con de mysterieuze Throne of Games opzetten en komen ze met toffe VR spektakels op DCC te staan. Daarnaast zullen zij in samenwerking met met Sony de fantastische Nederlandse hit Horizon Zero Dawn tonen. HP brengt een speciale gast mee, over wie we volgende week meer horen, en Fox daagt iedere bezoeker uit om het tegen Koen Schobber op te nemen in een potje Trackmania.

Ook staat er een Tekken-booth, waar je samen met je vrienden en Martin Verschoor, van PU en Inside Gamer, de nieuwe Tekken 7 uit kunt proberen. Er zijn vier banken en vier grote schermen waar je heerlijk relaxt je beste vriend of vriendin in kunt maken.

Meer informatie over Dutch Comic Con en het kopen van een ticket kun je op de website vinden. Dutch Comic Con vindt op 25 en 26 maart plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Dit artikel delen:

Lees meer

Matchfixing in eSports: de grootste schandalen Jaar twee Rainbow Six Pro League exclusief op pc
9

Reacties op: Dutch Comic Con-update: Tekken 7, Pokémon-toernooi en meer

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • TheRussian

  • 17 maart 2017 22:51
  Bijna 30 euro uitgeven om te kunnen rondlopen langs kraampjes om nog meer geld uit te geven. Ben benieuwd hoe lang mensen er nog blijven intrappen. Op internet zijn de spullen goedkoper en kun je de handtekeningen met echtheidscertificaten kopen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • vjiezze vir

  • 17 maart 2017 23:19
  @TheRussian ik denk dat je enorm opkijkt hoeveel mensen dit doen en blijven doen.. het is een hele happening voor veel mensen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Maux

  • 17 maart 2017 23:40
  @vjiezze vir
  Waarschijnlijk ook een van de weinge keren dat ze uit de slaapkamer van hun ouderlijk huis komen en mensen in het echt zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • **Guitar_Hero**

  • 18 maart 2017 07:39
  @TheRussian Als het alleen kraampjes waren was ik het misschien met je eens, maar het is zoveel meer dan dat. (Leuke film props, cosplay, game stands, bioscoop, etc.) Een kaartje kost overigens €20, en alleen de sfeer is het al waard, daarnaast kom je er ook echt wel goede deals tegen.

  In hoeverre trappen mensen hier ergens in, als je het naar je zin hebt en het er voor over hebt is het toch goed?
  Dat jij het niet leuk vindt verbaast me ook niet, ik heb je volgens mij nog nooit kunnen betrappen op iets waar je wél positief op reageert.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheRussian

  • 18 maart 2017 16:05
  @**Guitar_Hero**

  Leuke film props ? Daar moet je ook voor dokken. Wat is er precies boeiend aan Game stand ? And bioscoop, wow waar je paar afleveringen kunt kijken welke al lang en breed te downloaden zijn. Ik ben 1x op comic con geweest ( in VS ) zonder precies te weten wat er allemaal gebeurde. Wat ik het meest belachelijke vond is dat je moest dokken voor een handtekening van een van de uitgenodigde B-acteurs.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • **Guitar_Hero**

  • 18 maart 2017 16:42
  @TheRussian Op zowel DCC als Facts is van films veel te zien, maar goed daar zul je wel langs gekeken hebben toen je op een comic con was, of er was daar gewoon niks georganiseerd. Op Facts waren complete (gratis) entertainment secties zodat je naast de dealer stands ook nog leuke / mooie movie props / outfits / auto's etc. kon bekijken.

  Daarbij moet je helemaal niet dokken, alleen als je geinteresseerd bent, en laat het daar mis gaan want dat ben je blijkbaar niet. Sowieso had je je natuurlijk ook kunnen voorbereiden door je in te lezen wat er te doen is en wat de kosten zijn. De acteurs / artiesten worden toch echt wel aangekondigd, net als de rest van het programma. Ook lijkt het me logisch dat acteurs dit niet voor niks doen, het hoort enigszins bij het werk wat ze doen.

  Als je naar een film gaat in de bioscoop, die al een tijd uit is, ben je ook gek als je daar inclusief iets te eten / drinken zo'n €20 betaalt? Die is vast ook al te downloaden. Wat is wel iets waard voor je kun je je afvragen.

  Wat ook nog handig is (tenminste dat is mijn mening, zoals alles wat ik hier neer zet), is dat je film / comic / game gerelateerde items kunt bekijken voordat je ze koopt, zonder dat je ze terug moet sturen omdat het toch niet is wat je zocht.

  Een game stand kan fun zijn en er zijn vaak wedstrijden. Je bent op een game site dus je zou kunnen verwachten dat je gamen / games leuk vindt.

  Als mensen hier plezier aan beleven voor €20, laat ze. Dat jij dat niet zo ziet is prima, maar om daar zo negatief over te doen vind ik gewoon helemaal niet nodig. Ik probeer je ook niet te overtuigen het leuk te vinden overigens, maar probeer uit te leggen wat de mensen die hier wél in geinteresseerd zijn er leuk aan zouden kunnen vinden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheRussian

  • 18 maart 2017 22:19
  @**Guitar_Hero**

  Acteurs verdienen met acteren en niet met fans te bestelen, op komen dagen en fans een plezier doen hoort te vallen onder zelfpromotie. Ik snap niet dat hordes het doodleuk accepteren om iemand die tonnen per film / aflevering krijgt ook nog te betalen voor een simpele handtekening.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • **Guitar_Hero**

  • 19 maart 2017 11:11
  @TheRussian Dat snap jij niet inderdaad, maar moet je alles snappen? De mensen die hier voor willen betalen snappen waarschijnlijk niet waarom jij het niet snapt.

  Jij noemt het bestelen, ik noem het een gat in een markt opvullen want blijkbaar is er toch echt een markt voor.

  Probeer je eens in te leven in een ander, het zou je best vaak kunnen helpen ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Solowo

  • 18 maart 2017 17:14
  Ik heb er weer zin in! Lekker rondstrunen bij de kraampjes onder het genot van een biertje! Hopelijk blijft dit nog lang bestaan want ik vermaak mij elk jaar prima.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.