Dutch Comic Con-update: Tekken 7, Pokémon-toernooi en meer | Gamer.nl

Dutch Comic Con-update: Tekken 7, Pokémon-toernooi en meer | Gamer.nl

Dutch Comic Con is nog maar een week van ons verwijderd en er stroomt langzaamaan meer info over de conventie binnen. Zo kun je een potje Tekken 7 komen spelen, wordt er een Pokémon-toernooi gehouden en worden de mooiste plekken in Zelda gedeeld.

Het grootste Nederlandse geek-feestje Dutch Comic Con begint bijna en we hebben weer genoeg nieuwe informatie binnengekregen over wat we op de conventie kunnen verwachten. Vorige week kondigden we al aan dat er meerdere grote toernooien naar DCC komen, maar daar hebben we nu meer informatie over. Het draait dit jaar namelijk niet alleen om de pro-gamers, maar ook om de algemene videogame-liefhebbers.

Tekken 7

FIFA, Hearthstone en Super Smash Bros. krijgen alle drie hun eigen grote toernooi, waar deelnemers zich van te voren voor moeten inschrijven. Daarnaast komen er voor deze spellen ook minitoernooitjes van ongeveer anderhalf uur, waar iedereen zich op de conventie nog voor kan inschrijven. Het Overwatch-toernooi zal iets anders werken. Dit toernooi hanteert een open inloop waar alle gamers zich in kunnen schrijven om vervolgens in teams van zes het tegen elkaar op te nemen. Geen zorgen, bij alle toernooien houd je meer dan genoeg tijd over om ook nog rustig op DCC rond te lopen.

Nintendo is dit jaar groots op Dutch Comic Con aanwezig want met meer dan 150m2 in de Gaming Area is hun stand niet te mi en. Ze nemen natuurlijk de nieuwe Nintendo Switch mee en spelers kunnen bij de stand Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe en 1-2-Switch komen spelen. Er zijn ook weer een aantal 3DS-games uit te proberen, met dit keer Mario Sports Superstars, Pokémon Sun & Moon, Yo-Kai Watch 2: Skeletspoken en Yo-Kai Watch 2: Gigabeesten.

Media has no description

InsideGamer nodigt alle Pokémon trainers van Nederland uit om het gevecht aan te gaan in een Pokémon Sun en Moon Battle-toernooi. Er zullen verschillende formats gespeeld worden, maar de hoofdgevechten zullen 3v3 Singles zijn. Het toernooi wordt gespeeld volgens de SM Smogon OU-regels. Het maakt niet uit of je ervaring hebt, je mag je altijd inschrijven voor het toernooi. Mocht je Pokédex nog niet compleet zijn, dan kun je tijdens het genieten van de spannende matches op zoek naar andere trainers in de ruilzone. Er zijn uiteraard leuke, Nintendo-gerelateerde prijzen te winnen.

De redacteuren van PU zullen voornamelijk te vinden zijn bij The Legend of Zelda: Breath of the Wild en nodigen iedereen uit om hun persoonlijke favoriete plekken uit de wonderlijke wereld van het spel te laten zien. Ontmoet hier andere spelers en mi chien kun je ook nog wel wat Pokémon ruilen die je nog niet had.

Ook Game Mania is van de partij. Zij zullen op Dutch Comic Con de mysterieuze Throne of Games opzetten en komen ze met toffe VR spektakels op DCC te staan. Daarnaast zullen zij in samenwerking met met Sony de fantastische Nederlandse hit Horizon Zero Dawn tonen. HP brengt een speciale gast mee, over wie we volgende week meer horen, en Fox daagt iedere bezoeker uit om het tegen Koen Schobber op te nemen in een potje Trackmania.

Ook staat er een Tekken-booth, waar je samen met je vrienden en Martin Verschoor, van PU en Inside Gamer, de nieuwe Tekken 7 uit kunt proberen. Er zijn vier banken en vier grote schermen waar je heerlijk relaxt je beste vriend of vriendin in kunt maken.

Meer informatie over Dutch Comic Con en het kopen van een ticket kun je op de website vinden. Dutch Comic Con vindt op 25 en 26 maart plaats in de Jaarbeurs Utrecht.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou