Vorige week kon je nog lezen dat Take-Two Interactive 3D Realms een bonus van 500.000 dollar wil geven als de ontwikkelaar het langverwachte Duke Nukem Forever vóór 31 december 2006 af krijgt.

Het worteltje dat Take-Two voorhoudt kan weer terug in de zak gestopt worden, want geld is geen motivatie voor 3D Realms, iets wat Take-Two toch zelf ook had kunnen verzinnen, aangezien het spel al in ontwikkeling is sinds de tijd dat de gulden nog bestond.

In een reactie laat George Broussard weten dat hij geen idee heeft waar de 500k bonus vandaan komt. 3D Realms heeft er nooit om gevraagd en het zal er niet voor zorgen dat het spel eerder klaarkomt. "We worden zeker niet na deze lange tijd door geld gemotiveerd, en het enige dat telt is het spel netjes afmaken. Ik zou nooit een spel de deur uitdoen, zelfs niet een paar maanden, voor 500k."

George heeft groot gelijk, aangezien 3D Realms zelf het grootste gedeelte van de ontwikkeling heeft betaald. In de huidige deal krijgt de studio voor slechts 30.000 verkochte exemplaren royalties, wat niet veel is. Je doet er dus verstandig aan om geen DNF aan de kerstman te vragen.