Fans van de echte, hardcore PC-RPG's worden de laatste tijd enigszins teleurgesteld. Traditionele PC-ontwikkelaars als Bethesda en BioWare maken hun games tegenwoordig met consoles in het achterhoofd waardoor de games, zo vinden sommige PC-gamers althans, aan diepgang hebben ingeboet.

Maar, en we zeggen het niet vaak, gelukkig is er Duitsland nog. Een land waar de PC nog steeds een vooraanstaand platform is en waar ontwikkelaars zitten die zich volledig op diepgaande PC-games focussen. Zoals Radon Labs, dat in Duitsland onlangs met Drakensang op de markt kwam. Deze diepgaande RPG maakt gebruik van de licentie op Das Schwarze Auge, een populaire pen-en-papier-RPG. Drakensang biedt veel vrijheid, een party-systeem en strategische real-time gevechten.

Hoewel Drakensang uiteindelijk ook in het Engels zal verschijnen is het voor RPG-fans misschien interessant om alvast te kijken wat de Duitse versie in petto heeft. Daarom attenderen we alvast op de onlangs verschenen demo, 490 MB groot, die je kunt downloaden bij Worthplaying.