Arena Wars van het Duitse Ascaron, is qua opzet nog het best te vergelijken met Unreal Tournament. Het grootste verschil is echter dat je nu zelf alle spelers onder je hoede krijgt en ze in RTS stijl door de spelwereld kunt laten bewegen. Het doel is niet, zoals je gewend bent bij een RTS, het vernietigen van de basis van de tegenstander, maar eerder het stelen van een vlag of het voor een bepaalde tijd vasthouden van speciale punten op de map.

Een ander punt dat kenmerkend is voor Unreal Tournament zijn de power-ups, die de speler tijdelijk extra mogelijkheden geven. Ook deze power-ups zijn in Arena Wars aanwezig en stellen je eenheden onder andere in staat tijdelijke bescherming te genieten of te genezen. Wanneer een unit sneuvelt zal het geld wat deze gekost heeft trouwens meteen terug de kas in vliegen, waardoor je direct een nieuwe eenheid kan kopen, vergelijkbaar met het principe van respawning.

Arena Wars is onlangs gold gegaan voor de Duitse markt en vandaag is er ook een Duitstalige demo verschenen van deze zeer unieke RTS, die hopelijk binnen niet al te lange tijd ook in Nederland zal verschijnen. De demo weegt nog geen 75 MB en is hier te downloaden.