Enter the Matrix, het spel dat gelijktijdig met de tweede film in de Matrix trilogie verscheen, werd niet bepaald met open armen ontvangen. Doordat het spel tegelijk met de film moest verschijnen, kende het een aantal vervelende afwerkingsfouten en gebreken. Gelukkig krijgt ontwikkelaar Shiny een tweede kans, want eind dit jaar verschijnt The Matrix: Path of Neo, dat hopelijk de fouten van het eerste deel recht zal zetten.

Voor fans van The Matrix zal het goed zijn om te horen dat je dit keer wel met Neo, de held uit de films gespeeld door Keanu Reeves, mag spelen. Het spel volgt de verhaallijn van de films, maar voegt er tevens het een en ander aan toe, waardoor het een soort van director's cut zou moeten zijn. Het spel wordt tevens opgeleukt met beelden die de films niet gehaald hebben. De Wachowski Brothers werken tevens mee aan het verhaal van Path of Neo.

Hieronder vind je de eerste drie vrijgegeven screenshots van het spel, dat gebruik maak van dezelfde technologie als Enter the Matrix. Meer over het spel lees je in deze preview.