Ongeduldige gamers hebben hem waarschijnlijk al: de import versie van het langverwachte Soul Calibur 2, die al enige tijd in Japan te krijgen is. Maar voor de verandering hebben de mensen die geduldig op de reguliere release op 26 augustus (Amerika) of 3 oktober (EU) wachten eens geluk: SC2 krijgt er 3 nieuwe speelbare karakters bij!

Het gaat hier om: Rock, Hwang en Lizardman (deze laatste zat al in niet-selectbare vorm in de Japanse versie)

IGN learned today that classic Soul Blade/Calibur fighters Rock and Hwang will be unlockable playable characters in the US version of Soul Calibur II. Sources also confirm that Lizardman, a playable (but not selectable) fighter in the Japanese incarnation of the game, will be opened up for the title's US release.

Het was natuurlijk allang bekend dat de 3 consoles hun eigen exclusieve karakter krijgen (Link voor de Cube, Spawn voor Xbox en Heihachi voor PS2), maar meestal worden Amerikaanse en dan vooral Europese gamers achtergesteld. In Japan is het gebruikelijjk om special en/ of limited editions uit te brengen van games, terwijl dat hier zelden of nooit voorkomt.

Het is dus goed te zien dat developers de laatste tijd meer aandacht besteden aan releases buiten Japan. Een mooi voorbeeld is het sublieme Silent Hill 3 dat zijn debuut in Europa kreeg en niet in Japan of Amerika.

Het is nog niet bevestigd of de 3 karakters ook in de EU versie komen, maar gezien de late release lijkt dit wel zeer voor de hand liggend.