Nieuws
eDivisie

100.000 euro beschikbaar gesteld voor de eDivisie door DreamHack

Alle wedstrijden worden live uitgezonden

Geschreven door Cody van den Bogert op
DreamHack heeft bekendgemaakt dat ze een samenwerking met de eDivisie aangaan. Het productiebedrijf stelt maar liefst 100.000 euro beschikbaar voor Nederlandse Fifa-organisatie. Het idee is om de Nederlandse Fifa-scene naar het volgende niveau te tillen.

DreamHack is geen vreemde in de esports-scene, het productiebedrijf heeft de Zweedse en Deense Fifa-competities bijvoorbeeld ook in handen. In de eDivisie spelen een aantal wereldtoppers en DreamHack is ervan overtuigd dat hun inbreng de Nederlandse inbreng in de wereld kan vergroten.

Komend seizoen beschikt de eDivisie over een prijzenpot van 100.000 euro, afkomstig van DreamHack. Dit prijzengeld wordt verdeeld over twee seizoenen. Dit betekent dat er per seizoen 50.000 euro op het spel staat. Naast de verhoogde prijzenpot, is DreamHack van plan om de eDivisie-wedstrijden live uit te zenden. Voorheen werden wedstrijden eerst gefilmd en gemonteerd voordat deze op televisie werden uitgezonden. Het nieuwe plan is om de wedstrijden gedurende een periode van elf weken, twee dagen per week uit te zenden. Het is vooralsnog onbekend op welk platform dit gaat gebeuren. Daarnaast wordt er een speciale eDivisie-studio aangewezen waar tweehonderd mensen de Fifa-wedstrijden live kunnen bijwonen.

eDivisie

Het eerste eDivisie-seizoen gaat eind oktober van start.

Dit artikel delen:

Lees meer

Yooka-Laylee and the Impossible Lair vanaf nu beschikbaar Live vanaf 15:00: Extra lange stream met partygames!
0

Reacties op: 100.000 euro beschikbaar gesteld voor de eDivisie door DreamHack

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.