De Noorse ontwikkelaar Funcom heeft de kleine, Franse uitgever Micro Application weten te strikken om haar actie-adventure Dreamfall: The Longest Journey uit te geven in Europa, Nieuw Zeeland, Australië en Franstalig Canada, in Noord Amerika, Azië en Scandinavië zal Funcom zelf de rol van uitgever vervullen. De release van het spel zal, helaas voor de fans, pas in de herfst van 2005 plaatsvinden.

Dreamfall is de opvolger op het succesvolle The Longest Journey, een adventuregame uit 2000 die met uitstekende reviews en puike verkoopcijfers tot een van de weinige succesvolle adventuregames van de afgelopen jaren gerekend mag worden. Het spel blonk vooral uit vanwege het prachtige universum en het sterke verhaal, twee elementen die ook in de opvolger van de partij zullen zijn.

Toch is Dreamfall qua opzet enigszins anders. De nadruk ligt iets minder op de dialogen, die bij The Longest Journey erg overvloedig aanwezig waren. Men heeft in plaats daarvan enkele actie-elementen toegevoegd die de spanning zouden moeten verhogen, zonder dat ze het spel moeilijk of frustrerend maken. Het verhaal maakt nog steeds het belangrijkste deel uit van het spel en is dit maal vanuit drie verschillende standpunten te spelen. Het spel is daarnaast volledig in 3D, waardoor je hopelijk helemaal opgezogen wordt in het prachtige The Longest Journey universum. Bezoek de officiële website voor meer informatie.