Nieuws
Dragon Quest 11

Dragon Quest 11 komt op 4 september naar het Westen

De 3DS blijft achter

Geschreven door Arran Winmai op
Dragon Quest 11 komt op 4 september naar Steam en de PlayStation 4 in het Westen, maar niet op de 3DS.

Dat wordt bekendgemaakt op de Dragon Quest-Twitterpagina. In een statement aan IGN vertelde Square Enix dat het een strategische beslissing was. "Ons doel is om het Dragon Quest-handelsmerk te laten groeien in het Westen. Van een zakelijk perspectief was het logisch Dragon Quest 11 in Japan uit te brengen op de 3DS in 2017. In het Westen leek een release op de PlayStation 4 en pc (Steam) ons beter."

Over Dragon Quest 11 op de Switch zijn ze iets vager. "We zijn bezig met een Switch-versie voor Europa en Amerika, maar we verwachten dat de ontwikkeling lang zal duren vanuit een technisch oogpunt." Om deze reden kunnen we het spel op zijn vroegst pas in 2019 verwachten op de Nintendo-console.

De Westerse versie zal met wat features komen die niet in de oorspronkelijke Japanse versie zaten. Het spel zal Engelse voiceovers hebben en krijgt een Draconian Quest-modus toegevoegd, wat het spel moeilijker maakt. Ook zijn het menu en de UI aangepast om intuïtiever te zijn. Bovendien is er een camera-modus, waarin spelers vanuithet eerstepersoonsperspectief het landschap kunnen bewonderen en mooie screenshots kunnen maken. Ten slotte is er een 'dash'-functie, waarmee spelers naar voren kunnen springen om sneller de wereld te verkennen.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayStation VR krijgt een flinke prijsdaling Resident Evil 7 heeft een upgrade voor Xbox One X
1

Reacties op: Dragon Quest 11 komt op 4 september naar het Westen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    Ichi

    • 28 maart 2018 16:36
    Huppa, eindelijk. Een quote (gejat): "Hell it's about time"

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.