Met Dragonriders: Chronicles of Pern en Drakan in het genre, zal de nieuwste MMORPG van Codemasters het zeker niet gemakkelijk krijgen. Toch heeft de developer een troef in huis gehaald die Dragon Empires boven de hierboven genoemde titels uit moet laten stijgen.

Het verhaal van de titel zal namelijk geschreven worden door de sciencefiction- en fantasy-auteur Piers Anthony, een gedreven schrijver die al meer dan 100 romans op zijn naam heeft staan. Dat de schrijver mee werkt aan het spel heeft ook gevolgen voor wat namen gehad, de wereld waarin Dragon Empires zich afspeelt zal vanaf nu namelijk Fortitude gaan heten. Ted Carron, producent van Dragon Empires zegt:

“We zijn erg blij om te kunnen samenwerken met Piers. Met zijn creativiteit is hij de aangewezen persoon om de geschiedenis, cultuur en landen van de Dragon Empires-wereld vorm te geven. De door hem bedachte nieuwe naam van de wereld, Fortitude, reflecteert de instelling die nodig is om te slagen in de fantasiewereld – de naam staat namelijk voor kracht, vastberadenheid, moed, uithoudingsvermogen en lef!”De titel staat gepland voor het derde kwartaal van dit jaar, kan je niet wachten om het spel te spelen, dan kan je je altijd nog inschrijven voor de bèta test. Inschrijven kan op de volgende pagina.