De GBA is erg populair en zeker net na de release was hij overal uitverkocht. Nu, een paar maanden later, komen er steeds meer spellen bij die de moeite waard zijn. Vele van deze games kun je ook tegen elkaar spelen via een link kabel. Maar zo'n kabel heb je natuurlijk niet altijd bij en het is toch allemaal wat lastig. Zo dacht nReach er ook over en zij ontwikkelde een speciale Bluetooth adapter waardoor je straks draadloos kunt multiplayen. Hieronder een hap uit het stukje dat ZDNet erover schreef.Spelzones zullen mogelijk multiplayer-omgevingen bieden

Met een speciale adapter die in de lente bij nReach verschijnt, kun je geheel draadloos multiplayer-games spelen met een Gameboy Advance. Met gebruik van Bluetooth kan er een verbinding worden gelegd met gsm's en pc's, op de voorwaarde dat ze compatibel zijn met de technologie.

De stap naar surfen op het internet via het schermpje van de GBA is daarna snel gezet, stelt de fabrikant. Hoewel nReach verder geen informatie geeft over de technische kant van de zaak, ligt het bereik van een Bluetooth-zender normaal gesproken rond de tien meter. Echt ver van een andere speler kan de GBA-fanaat zich dus niet wagen. Tot op heden is het alleen mogelijk om via een speciale kabel van Nintendo twee Game Boy Advance's aan elkaar aan te koppelen.Een goed idee, maar het is nog maar de vraag of het aanslaat. Dat zal volgens mij voor een groot deel afhankelijk zijn van de prijs.

Met dank aan IceTT voor het melden van dit nieuws.