Het pakket zal onder andere twee nieuwe maps bevatten, Founders' Tower en Labs. De nieuwe speelvelden sturen gamers naar de torens van de Ark en naar de tot nu toe nog onaangetaste laboratoria. Daarnaast krijgen de spelers de beschikking over een vijftal nieuwe hulpmiddelen.

De UAV is een apparaatje dat vijanden op de radar weergeeft en dat op afstand tot ontploffing kan worden gebracht. De Napalm Grenade en Pyro Mine zorgen voor een vuurzee na ontploffing. Op plekken waar een Field Regen Unit staat, herstellen medespelers sneller. De Tactical Scanner laat zien welke vaardigheden vijanden hebben.

Wapens

Verder krijgen de wapens twee nieuwe optionele toevoegingen: de Bayonet en het Weapon Shield. Met de Bayonet-uitbreiding zorgt de mêlee-aanval voor meer schade; het Weapon Shield is een schild dat spelers juist van vijandelijke kogels beschermt. Als laatste komen er twee nieuwe outfits: The Sad Punk is een steampunk-outfit voor de rebellen; The Limey is een outfit gebaseerd op die van "traditionele Europese politie-agenten". Ook is er een  nieuwe gamestatistiekenpagina beschikbaar voor Xbox 360- en PS3-gebruikers. PC-gamers zullen hier nog even op moeten wachten.