Diverse aankomende Warhammer-games getoond en aangekondigd

Diverse aankomende Warhammer-games getoond en aangekondigd

Tijdens een Warhammer Skulls Showcase gisterenavond werden diverse aankomende Warhammer 40,000-games onthuld en getoond.

Zo werd het eind vorig jaar aangekondigde Warhammer 40,000: Space Marine 2 nog eens getoond middels een nieuwe video. Vooral ontwikkelaars komen in de video aan het woord, maar er zitten ook een paar korte clips van het spel in.

Het betreft een vervolg op de in 2011 verschenen actiegame gebaseerd op het Warhammer-universum. Spelers besturen wederom Captain Titus. Net als in het eerste deel gebruiken spelers allerlei wapens en dodelijke moves om vijandelijke Tyranids af te slachten. Volgens de makers kan men "epische gevechten op verre planeten" verwachten.

Waar het eerste deel door Relic Entertainment werd gemaakt, ontwikkelt Saber Interactive dit vervolg. Warhammer 40,000: Space Marine 2 komt op een nog onbekende datum naar PlayStation 5, Xbox Series X en S en pc.

Watch on YouTube

Verder werd aangekondigd dat het in 2018 verschenen Warhammer 40,000: Inquisitor - Martyr ergens later dit jaar ook naar PlayStation 5 en Xbox Series X en S komt. 

Het spel draait op PS5 en Xbox Series in native 4k en krijgt verbeterde textures, schaduwen en physics. Ook wordt de multiplayer cross-gen. De vorig jaar aangekondigde dlc in de vorm van een nieuwe, speelbare klasse komt op een later moment naar PS5 en Xbox Series. Het is niet bekend of spelers van de eerder verschenen consoleversie gratis kunnen upgraden.

Watch on YouTube

Ook werd een digitale kaartgame genaamd Warhammer 40,000: Warpforge aangekondigd. Deze free-to-play-game moet in 2023 naar Steam en mobiel komen inclusief cross-platform-ondersteuning.

De game bevat kaarten met daarop onder andere Space Marines, Chaos Space Marines, Eldar, Necrons, Orks en Tyranids. Na release moeten er regelmatig uitbreidingen verschijnen waarmee meer kaarten worden toegevoegd. Hieronder zijn een korte eerste trailer en een screenshot te zien. The Horus Heresy: Legions-ontwikkelaar Everguild maakt de game.

Watch on YouTube
Warhammer 40,000: Warpforge

Dan is er nog Warhammer 40,000: Boltgun, een singleplayer-fps die veel inspiratie haalt uit klassieke shooters uit de jaren 90, zoals Doom. Als Space Marine knallen op Chaos Space Marines en allerlei demonen.

De game wordt ontwikkeld door Auroch Digital en komt in 2023 uit op pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

Watch on YouTube

Ook aangekondigd werd Warhammer 40,000: Rogue Trader, een klassieke crpg van Pathfinder-ontwikkelaar Owlcat Games, inclusief turn-based gevechten. Spelers kruipen in de game - zoals de naam al aangeeft - in de huid van een Rogue Trader die met zijn personeel op een gigantisch Voidship een onverkend gebied in de ruimte genaamd de Koronus Expanse verkent.

Rogue Trader komt op een nog onbekend moment naar pc en consoles, al is niet bekend naar welke consoles precies. Mensen kunnen een Founder's Pack voor pc alvast reserveren.

Watch on YouTube

Warhammer 40,000: Shootas, Blood & Teef werd al eerder aangekondigd, maar werd gisteren wel uitgebreid getoond in een nieuwe trailer. Ook werd aangekondigd dat de game op 20 oktober uitkomt op Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One en Nintendo Switch.

Het door Rogueside ontwikkelde spel is een tweedimensionale run-and-gunner, waarbij spelers een grote Ork-invasie leiden en alles op hun pad vernietigen met een grote verscheidenheid aan wapens.

Watch on YouTube

Tot slot werd er een nieuwe trailer van Warhammer 40,000: Darktide getoond, genaamd Rejects Will Rise. Het spel, dat net als zijn Warhammer: Vermintide-voorgangers qua gameplay lijkt op Left 4 Dead, komt op 13 september uit op pc via Steam en de Microsoft Store en op Xbox Series X en S. Ook verschijnt het spel meteen op Game Pass.

Darktide speelt af in de stad Tertium, waar spelers in de huid kruipen van de Imperial- en Chaos-facties en a la Left 4 Dead met zijn vieren hordes aan zombie-achtige vijanden te lijf gaan.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou