Hierin komen de winnaars van de regionale online kwalificaties en de top 8 van MLG Providence 2011 samen voor een grote geldprijs en de kans om direct geplaatst te worden voor de poulefase van de MLG Winter Championships. Het toernooi is middels vier verschillende kanalen te volgen en elke wedstrijd wordt live uitgezonden, terwijl een vijfde stream achtergrondinformatie zoals interviews en impressies voorziet.

Het toernooi met meer dan 20 uur aan content is live te volgen voor MLG Premium Pass-houders die via de officiële MLG-website aan te schaffen is. Deze pass is voor 20 dollar (omgerekend iets minder dan 15 euro) aan te schaffen. Door op de site op “maak een rekening” te drukken kun je de pass aanschaffen. Een video op de MLG-website geeft een indruk van wat je kunt verwachten dit weekend. 

Daarnaast is er gedurende het weekend een stream te zien met daarin interviews met de beste StarCraft II-spelers ter wereld, waarin zij inzage geven in hun tactieken en hun verwachting over hoe het toernooi volgens hen gaat verlopen.