Disney koopt Marvel voor 2,8 miljard euro | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Deze transactie combineert Marvel's wereldwijde sterke merknaam en wereldberoemde bibliotheek van personages, waaronder Iron Man, Spider-Man, X-men, Captain America, Fantastic Four en Thor met Disney's creativiteit, ongeëvenaarde wereldwijde portfolio van entertainment, en een bedrijf tructuur die de waarde maximaliseert van creatieve eigendommen over meerdere platformen en gebieden", aldus het hoofd van Disney, Robert AIger.

Gamesindustrie

Zowel Disney als Marvel zijn geen onbekende partijen in de gamesindustrie. Disney geeft zelf games uit en is eigenaar van een aantal ontwikkelstudio's, waaronder Black Rock. Deze studio maakte de quadracer Pure en werkt nu aan de actievolle racegame Split/Second.

Er zijn bovendien vele games verschenen met Marvel-personages in de hoofdrol. Een aantal recente voorbeelden zijn X-Men Origins: Wolverine, Iron Man en Marvel: Ultimate Alliance.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou