Nieuws
Disco Elysium

Disco Elysium-ontwikkelaars moesten studio 'onvrijwillig' verlaten

Onder andere de hoofdschrijver werkt niet meer mee aan vervolg

Geschreven door Tijn Kranen op
Drie hoofdontwikkelaars van Disco Elysium moesten de studio ZA/UM 'onvrijwillig' verlaten en werken niet meer mee aan het vervolg.

Dat laat Martin Luiga, de medeoprichter van ZA/UM, weten middels een post op Medium. Schrijver en designer Robert Kurvitz, schrijver Helen Hindpere en lead art- en design-ontwikkelaar Aleksander Rostov zijn niet meer bij het bedrijf betrokken. Ook zijn ze alle drie niet meer betrokken bij de ontwikkeling van het vervolg op Disco Elysium.

"Kurvits, Hindpere en Rostov zijn niet meer werkzaam bij de ZA/UM sinds het eind van vorig jaar en hun vertrek was onvrijwillig", schrijft Luiga. 

Bovendien kondigt de post van Luiga aan dat de ZA/UM Cultural Association ophoudt te bestaan. Dit losstaande onderdeel van de studio was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Disco Elysium.

Door de veranderingen bij ZA/UM zijn er zorgen rondom het vervolg op Disco Elysium, die in een vroeg stadium van ontwikkeling is. Luiga noemt op Twitter dat het vervolg niet volledig geschrapt is. 

Dit artikel delen:

Lees meer

YouTuber maakt Super Mario Bros. na met Chris Pratt 'Jim Ryan vloog naar Brussel wegens zorgen over Activision-overname'
0

Reacties op: Disco Elysium-ontwikkelaars moesten studio 'onvrijwillig' verlaten

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.