Disco Elysium-ontwikkelaars moesten studio 'onvrijwillig' verlaten

Disco Elysium-ontwikkelaars moesten studio 'onvrijwillig' verlaten

Drie hoofdontwikkelaars van Disco Elysium moesten de studio ZA/UM 'onvrijwillig' verlaten en werken niet meer mee aan het vervolg.

Dat laat Martin Luiga, de medeoprichter van ZA/UM, weten middels een post op Medium. Schrijver en designer Robert Kurvitz, schrijver Helen Hindpere en lead art- en design-ontwikkelaar Aleksander Rostov zijn niet meer bij het bedrijf betrokken. Ook zijn ze alle drie niet meer betrokken bij de ontwikkeling van het vervolg op Disco Elysium.

"Kurvits, Hindpere en Rostov zijn niet meer werkzaam bij de ZA/UM sinds het eind van vorig jaar en hun vertrek was onvrijwillig", schrijft Luiga. 

Bovendien kondigt de post van Luiga aan dat de ZA/UM Cultural Association ophoudt te bestaan. Dit losstaande onderdeel van de studio was verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Disco Elysium.

Door de veranderingen bij ZA/UM zijn er zorgen rondom het vervolg op Disco Elysium, die in een vroeg stadium van ontwikkeling is. Luiga noemt op Twitter dat het vervolg niet volledig geschrapt is. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou