Digitale Ouya-winkel sluit in juni voorgoed deuren

Digitale Ouya-winkel sluit in juni voorgoed deuren

De digitale winkel van de Android-console Ouya gaat op 25 juni voorgoed dicht.

Dat heeft Razer aangekondigd, de huidige eigenaar van Ouya. Zowel de Forge TV- als de MadCatz Mojo-winkels op de console gaan dicht. Eigenaren worden aangeraden voor 25 juni alle gewenste aankopen te doen alle spellen die men wil blijven spelen op de console te downloaden. Al het geld dat in de virtuele portemonnee van eigenaren zit, verdwijnt na die tijd ook. In de FAQ kan meer informatie gevonden worden.

De Ouya wist zo'n 8,5 miljoen dollar via crowdfunding op te halen en kwam in 2013 uit. Nadat het Kickstarter-publiek voorzien was van consoles, wist de Ouya echter geen groter publiek te vinden. In twee jaar zaten de makers in het rood, en kocht Razer de assets van Ouya, terwijl het de hardwareproductie van de console stopzette.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En dit is dus PRECIES de reden dat ‘Digital Only’ niet werkt. Wat worden de eigenaren van die console hier hard genaaid zeg, niet te kort.

0
test

@Sander999 hoezo dan? er wordt aangeraden alles te downloaden zadat je gewoon al je spellen op de console hebt. enige dat er gebeurt is dat de stores dichtgaan. Of je die dingen nou op een kaartje hebt of alleen digitaal maakt dus helemaal niets uit.

0
test

@loki82 En wat als de console raar gaat doen en er een hard reset nodig is?

0

@Sander999 We hebben het hier over 2013 en een console die net niks kon afspelen op emulators na dan. Ik en vele met mij kopen al onze games digitaal want waarom niet? Geen bekraste schijfjes geen games die bevriezen ieder zn eigen voorkeur natuurlijk maar het werkt wel degelijk.

0

"DIgital only" gaan is ongeveer hetzelfde als je geld in de fik steken. je koopt niets. je huurt een licentie en als ze hem intrekken, doei doei. Sta je dan, met je gameverzameling van gebakken lucht... En nee, ik vind het prima als mensen Digital only gaan, moet je lekker zelf weten.. Ik ben zelfs voor, omdat mijn gigantische fysieke collectie aanzienlijk in waarde zal stijgen de komende jaren :) Maar ik zet oprecht vraagtekens bij waarom mensen hun recht als consument opgeven voor het gemak van een gamepie downloaden. Pas als publishers mij 100 jaar garantie kunnen geven dat alles online blijft zal ik misschien overstag gaan... dat als ik iets aanschaf of koop, het ook echt van mij is zo lang als ik leef. Natuurlijk gaan mensen mij nu vertellen dat ook je hardware kapot kan gaan, en dat klopt. maar dat kan ook weer gemaakt worden, (nieuwe caps etc). Mijn PC Engine uit 1989 is nog origineel en werkt prima... mijn snes en megadrive ook. .. Het heeft zo zijn charme... ooit wel eens een NeoGeo game in shockbox vastgehouden ? Dan weet je wat ik bedoel. :) Dat gevoel is digitaal onmogelijk.

0

Aanbevolen voor jou