DICE: 'Recensies Medal of Honor beïnvloed door controversie' | Gamer.nl

DICE: 'Recensies Medal of Honor beïnvloed door controversie' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Medal of Honor kwam tijdens de ontwikkeling vooral in het nieuws omdat de game zich in Afghanistan afspeelde en gamers in de multiplayer met de Taliban konden spelen. De Taliban werd in de uiteindelijke versie van het spel de Opposing Force genoemd. "De controversie heeft sommige reviews wel degelijk beïnvloed", aldus DICE-werknemer Patrick Liu tegen Eurogamer.

Goed begin

"Alleen al de setting heeft een hoop gevoelens losgemaakt en dat heeft invloed op het oordeel dat mensen vellen." Toch zegt Liu wel tevreden te zijn met de scores die de game kreeg. "Het is een nieuwe start voor de franchise. Het is een investering voor [uitgever] EA. We moeten verder werken met wat we tot nu toe hebben bereikt en de franchise vanuit niets opbouwen. Als je het zo bekijkt, zijn we erg goed begonnen."

Volgens Liu heeft Medal of Honor ook wi elende kritiek gekregen vanwege de concurrentie. "Het komt gedeeltelijk omdat we in een heel competitief genre zitten. We concurreren ook met onszelf [met de Battlefield-reeks]. En natuurlijk met Call of Duty. Het is moeilijk om tu en deze twee giganten in te zitten."


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou