Dice: 'Mobiele games geen bedreiging voor traditionele spellen' | Gamer.nl

Dice: 'Mobiele games geen bedreiging voor traditionele spellen' | Gamer.nl

Dit is hoe goed de film Jurassic Park is. Zelfs als het wordt nagespeeld door koddige Lego-poppetjes die constant door belangrijke scènes heen zitten te grappen, denk je aan hoe knap de film zelf is gemaakt. Je ziet de camera omhoog gaan en voor het eerst komt er een (Lego-)dinosaurus in beeld, en weer krijg je kippenvel. De kenmerkende muziek plukt aan je gevoelige snaar, de heerlijke oneliners werken op je lachspieren en de T-Rex is zelfs in Lego-vorm angstaanjagend.

Troed on gelooft dat de angst voor de onderdrukking van de traditionele gamesmarkt overdreven is. "Het klopt dat dingen aan het veranderen zijn, en veel mensen binnen de industrie zien dat ook, maar sommige mensen willen het niet zien", aldus Troed on. "Ik denk dat mensen die een somber beeld (van de toekomst) schetsen het fout hebben."

Volgens Troed on zal de verbreding van platforms om games op te spelen de game-industrie juist bevorderen. "Ja, mensen spelen steeds meer games op hun mobiele apparaten, maar ik zie dat niet als een probleem voor ontwikkelaars van AAA-games. Ik denk juist dat mensen die op wat voor manier dan ook games spelen, goed zijn voor alle games, omdat het betekent dat mensen meer spelen."

"Ik ben een hardcore gamer en ik speel zeker meer op mijn mobiele apparaten, maar ik speel daardoor niet minder op mijn andere systemen. Ik wil als ik thuis ben games spelen met de beste graphics, audio en in HD. En dat krijg ik op consoles of op een high-end PC", sluit Troed on af.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou