Diablo-ontwikkelaars 'hebben begrip' voor onvrede fans | Gamer.nl

Diablo-ontwikkelaars 'hebben begrip' voor onvrede fans | Gamer.nl

Ontwikkelaars hebben hun begrip geuit over de onvrede van fans richting de mobiele Diablo-game. Dit meldt VG247 in een interview met lead game designer van Diablo Immortal, Wyett Cheng. Tijdens BlizzCon kondigde Blizzard een mobiele variant van een Diablo-game aan; Diablo Immortal. Dit leidde tot veel kritiek en onvrede bij de fans.

Fans van de Diablo-franchise hebben laten weten al lang te wachten op een nieuwe pc-game van Diablo, maar werden onaangenaam verrast toen Blizzard Diablo Immortal aankondigde voor mobiele apparaten. De community ziet de aankondiging als een 'klap in het gezicht' en zijn teleurgesteld dat er niet naar ze geluisterd is. Deze onvrede uit zich ook op de trailer van de mobiele game die op het moment van schrijven 387.000 duimen omlaag heeft, wat neerkomt op een dislike-ratio van meer dan 96%.

Cheng zegt in het interview begrip te hebben voor de onvrede van de fans. "We praatten eerder over het feit dat een groot deel van de Diablo-community pc-gamers zijn en dat ze bij Blizzard kwamen via de pc. En dat ze van het pc-platform houden net zoals wij dat liefhebben," zegt Cheng. "Ik snap dat als je naar BlizzCon komt en hoopt op een pc-aankondiging en geen mobiele games speelt, dat je dan denkt 'oh, dit is niet waar ik om gevraagd heb, en dit doet niets voor mij'. Ik vind het goed voor mensen om sceptisch te zijn", aldus Cheng.

Diablo Immortal

Cheng licht uit dat het gezond is om sceptisch te zijn en dat intellectuele nieuwsgierigheid erin geworteld zit. Echter legt hij uit dat zodra mensen ermee spelen dat sceptische mensen toegeven toch plezier te ervaren met de game. Met dat in gedachten hoopt Blizzard veel spelers te kunnen overtuigen naarmate de tijd vordert om de game toch te spelen. Volgens hem is het dan ook begrijpelijk dat mensen die de game niet kunnen uitproberen kritisch zijn tegenover Diablo Immortal.

Geïntere eerde spelers kunnen zich alvast laten registreren voor de aankomende bèta van Diablo Immortal op de website.

Diablo Immortal is gepland om te verschijnen voor iOS en Android.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou