Blizzard noemt dit de zogeheten Friends and Family Beta Test. Normaliter is deze enkel beschikbaar voor vrienden en familie van Blizzard-medewerkers, maar voor Reaper of Souls wordt de groep aan testers gaandeweg uitgebreid met communityleden en pers. Er geldt geen geheimhoudingsverklaring, dus deelnemers zijn vrij om hun speelsessies via bijvoorbeeld Twitch.tv te streamen. Op moment van schrijven is onder meer Twitch-gebruiker DatModz al gameplay van Reaper of Souls uit aan het zenden.

Diablo 3-spelers kunnen zich aanmelden voor de gesloten testfase via de Beta Profile Settings van hun Battle.net-account. Voor het einde van het jaar wordt ook een test gehouden voor de 2.0.1-update voor Diablo 3. Deze voert onder meer veranderingen door aan het loot- en Paragon-systeem

Diablo 3: Reaper of Souls staat gepland voor volgend jaar en wordt ook inbegrepen bij de PlayStation 4-versie. De uitbreiding voegt een vijfde act toe en de Crusader-klasse. Ook wordt er een nieuwe Adventure-modus toegevoegd, waarbij spelers niet het verhalen hoeven te volgen.