Vaneras reageerde op een topic in het Diablo-forum waarin problemen met Diablo 3 door gebruikers worden opgesomd. "Dit is een enorm uitgebreide lijst en ik zie dat er goed over is nagedacht en dat wil ik zeker erkenning geven", zo meldt hij. "Voor de release van Diablo 3 hebben we meerdere keren aangegeven dat de game op zichzelf staat en dat het nooit een HD-versie van Diablo 2 moest worden. We geven toe dat Diablo 3 een betere game moet worden en we zijn van plan daar voor te zorgen, maar je moet nooit verwachten dat het in Diablo 2 verandert."

Vaneras gaat in een tweede post op het forum dieper in op wat Diablo 3 volgens hem moet doen. "Een geweldig vervolg geeft een ode aan de eerdere delen en kijkt tegelijkertijd vooruit met nieuwe content. Het is vrij normaal dat vervolgens features van eerdere games vervangen worden voor nieuwe features en ik ben het er wel mee eens dat het een probleem is wanneer de nieuwe features niet zo goed zijn als de bedoeling was. Ik kan alleen zeggen dat we proberen om het beste van Diablo 3 te maken, maar dat sommige verbeteringen meer tijd kosten dan andere. Ik snap het helemaal als dit voor sommige mensen moeilijk te accepteren is."              

De lijst met verbeteringen van spelers beslaat onder andere problemen met het verhaal, items, het gebrek aan Player versus Player-combat en skill trees. Vorige week legde de game director van Diablo 3 zijn functie neer. Jay Wilson werkte zeven jaar aan het spel, maar gaat nu aan "iets nieuws" beginnen binnen Blizzard. Volgens hem heeft zijn vertrek geen negatieve impact op de verdere ondersteuning van Diablo 3.