Nieuws
Devil May Cry 5

Devil May Cry 5 is ongeveer vijftien uur lang volgens regisseur

Mogelijk de langste Devil May Cry ooit

Geschreven door Lucas May op
Volgens de verwachtingen van Capcom duurt het ongeveer vijftien uur om het einde van Devil May Cry 5 te zien. Dit heeft gameregisseur Hideaki Itsuno recentelijk prijsgegeven.

Itsuno gaf in een Q&A-sessie met pers in Seoul, Zuid-Korea onder andere antwoord op de vraag hoe lang duurt om de aankomende actie-rpg uit te spelen. De gameregisseur verklaarde dat interne tests erop wijzen dat het grofweg vijftien uur duurt om Devil May Cry 5 uit te spelen.

Dit is overigens langer elke andere Devil May Cry-game die tot nu toe is verschenen. Volgens de website HowLongToBeat, waarop gemiddelde tijden te zien zijn voor het uitspelen van games, duurt het ongeveer zes en een half uur om het einde van de eerste Devil May Cry te zien. De langste game uit de serie is tot nu toe Devil May Cry 3, waarbij het ongeveer 12 en een half uur duurt om het verhaal uit te spelen. Uiteraard gaat de teller flink omhoog wanneer spelers echt alles willen doen wat deze games te bieden hebben.

Op 7 februari verschijnt een nieuwe demo voor Devil May Cry 5 op PlayStation 4 en Xbox One. De inhoud van de tweede demo is nog onbekend. De vorige zette spelers in de schoenen van Nero in Red Grave City, waar zijn mechanische arm naar voren komt in spectaculaire gevechten tegen demonen. Naast Nero zijn ook Dante en V speelbaar in de uiteindelijke game.

Devil May Cry 5 verschijnt op 8 maart voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Dit artikel delen:

Lees meer

Verticale roguelike Downwell eind deze maand naar Nintendo Switch Epic verdiende 400 miljoen euro in 2018 met iOS-versie Fortnite
4

Reacties op: Devil May Cry 5 is ongeveer vijftien uur lang volgens regisseur

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Jumpman

  • 9 januari 2019 10:11
  Met de ontwikkelingstijden die steeds langer duren klinkt 15 uur tegenwoordig tamelijk kort. Maar er is ook nog iets met kwantiteit en kwaliteit. Hopelijk dat deze game dan meer van dat laatste heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 9 januari 2019 11:28
  @Jumpman Precies. van mij hoeven die games niet steeds maar groter en groter. IK heb liever een goed afgerond geheel met een goed verhaal. Daar hoef ik niet per sé 100 mee bezig te zijn. Bij sommige games werkt het goed, zoals AC en RDR, maar sommige developers denken dat ze de wereld steeds maar groter moeten maken en vol moeten proppen met collectibles.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 9 januari 2019 12:21
  @fonsrutte ben het helemaal met je eens. Waarschijnlijk zijn we verwend geraakt. Geef mij maar een kortere game met een goed verhaal of originele gameplay, dan een lange game waar je steeds dezelfde of vage activiteiten moet doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  AGxKiiNG

  • 9 januari 2019 13:57
  Dat is toch een prima duur.

  20 - 30 uur MAX vind ik helemaal prima voortaan.

  Vroeger kon het niet lang genoeg duren, maar nu met een drukke full time baan en reistijd kan ik geen 60 uur meer in een game steken… Terwijl er nog zoveel moois te vinden is in de wereld.

  Kijk nar RDR2. tot mijn grote spijt heb ik deze game niet uitgespeeld. ik ben bijna bij de Epilogue maar kan mijzelf niet zetten tot het uitspelen van de game, puur en alleen omdat het zo donders veel tijd kost, ik heb namelijk nog meer games te spelen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.