Eerder werd al bekend dat Joe Capelli de nieuwe hoofdpersonage wordt voor het derde deel, een rol die Nathan Hale in de voorgaande delen nog op zich nam. Capelli heeft in Resistance 3 een familie gesticht met Susan, de stiefzus van Hale.

De spelwereld in Resistance 3 is verder bezaaid met explosieve flora van de Chimera, een gegeven dat de op het eerste gezicht hopeloze staat waarin de wereld verkeert reflecteert. Het nieuwe wapen, de Mutator, schiet biologische mist waar vijanden zweren van op hun lijf krijgen, die ontploffen en daarmee omstanders ook schade toebrengen. Als andere wapens keren onder andere de Bullseye, Magnum, Shotgun, Auger en Carbine terug. De wapens zien er echter eerder geïmproviseerd dan geproduceerd uit. Zo zijn granaten vervangen door voedselblikken gevuld met spijkers.

Ook wist Game Informer een coöperatieve modus voor twee spelers te bevestigen. Het betreft in Resistance 3 echter geen alternatief verhaal zoals bij het vorige deel. Resistance 3 moet ergens volgend jaar verschijnen.