De drie films zijn elk tussen de tien en vijftien minuten lang en zijn een proloog op Assassin's Creed II. De films richten zich dan ook op de vader van hoofdpersonage Ezio, Giovanni.

Yves Simoneau schrijft het script van de korte films. Simoneau is tevens de scriptschrijver van Assassin's Creed 2 en is volgens Yannis Mallat van Ubisoft essentieel in de ontwikkeling van de films. "De filmserie is een onderdeel van de puzzel. Er was geen manier waarop we dat hadden kunnen bereiken, zonder dat het verhaal werd geschreven door de scriptschrijver van de game." Yannis Mallat overziet de productie van zowel de game als de films.

Hybride Technologies

De drie delen werden in een periode van vier weken geschoten bij special-effects studio Hybride Technologies, die in 2008 werd opgekocht door Ubisoft. De studio heeft digitale achtergronden voor films als '300' en 'Spy Kids' gemaakt. Zeventig procent van de achtergronden in Assassin's Creed II: Lineage komen uit de games. Er zijn zo'n twintig acteurs en honderd mensen achter de schermen bezig geweest met Lineage. Voor de naproductie waren tweehonderd mensen benodigd.