Destiny gaat bewegingsziekte tegen | Gamer.nl

Destiny gaat bewegingsziekte tegen | Gamer.nl

PC PREVIEW - Gamers wennen als geen ander aan nieuwe ontwikkelingen. Een coversysteem is nog niet ge&#239ntroduceerd, of wij verwachten dat alle soortgelijke games minimaal een coversysteem hebben. Hoe raar was het dan ook dat De Sims 4 lanceerde zonder de mogelijkheid om beroepen daadwerkelijk uit te oefenen? De Sims 3 had dit immers ge&#239ntroduceerd met de Ambities-uitbreiding. Het vierde deel gaat dat eindelijk rechttrekken met een eigen beroepenuitbreiding. Wij mochten keihard aan het werk met De Sims 4: Aan het Werk!

Destiny’s senior animator David Helsby zegt in een presentatie op GDC dat ''er meer aandacht moet komen voor bewegingsziekte in spellen''.

Ook zegt hij: ''Stel je verkoopt een miljoen spellen en 10% van die spelers krijgen last van bewegingsziekte. Dan verlies je 100.000 toekomstige kopers''.

Helsby deed onderzoek naar wat het beste werkt. Hiervoor maakte hij gebruik van onder andere GoPro opnames. Boksen schijnt goed te werken, de hand raakt hierbij het doel en trekt zich terug. Deze beweging kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld een animatie van het gooien van een granaat in het spel.

In een artikel op Polygon gaat Helsby dieper in op het onderwerp.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou