'Guilty until proven innocent', dat is waar het bij de Phoenix Wright reeks om draait. Jij speelt de advocaat Phoenix Wright die nogal bizarre moordzaken voorgeschoteld krijgt en zijn cliënten vrijgesproken moet zien te krijgen. Onlangs hadden we nog de review van het tweede deel in de reeks die, net als het eerste deel, een zeer goed punt haalde.

Dat is waarom ondergetekende ook ontzettend blij was toen Capcom officieel het derde deel in de reeks aankondigde. Dit deel krijgt de uitzonderlijk lange naam Phoenix Wright: Ace Attorney Trials and Tribulations. Om het wat makkelijker te maken noemen we de game gewoon Phoenix Wright 3.

In dit derde deel, dat als het goed is in september in Noord-Amerika uit moet komen, zal het verhaal van Phoenix Wright compleet gemaakt worden. Ook dit deel is, net als voorgaande twee, een port van de GBA-versie van het spel. Nu zal onze eigen Phoenix het op moeten nemen tegen  openbaar aanklager Godot,  een naam die klinkt als een foute metalband.

Dat dit deel uit ging komen, was eigenlijk al te verwachten, aangezien de games sinds ze uitgekomen zijn op de Nintendo DS behoorlijk populair zijn geworden. De GBA-versies zijn alleen in Japan uitgebracht, waardoor Europa en de VS pas sinds het uitkomen van de DS kennis hebben mogen maken met Phoenix en zijn kornuiten. Wanneer dit derde deel in Europa in de winkels zal liggen, is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal het niet lang na de release in de VS zijn.