Denuvo-maker komt met DRM-software voor Switch-spellen

Denuvo-maker komt met DRM-software voor Switch-spellen

Irdeto, de ontwikkelaar van de controversiële DRM-software Denuvo, heeft DRM ontwikkeld dat piraterij van Nintendo Switch-games tegen moet gaan.

Vanwege piraterij spellen veel gamers illegaal Switch-games op pc. Nintendo Switch Emulator Protection van Irdeto moet dit tegenaan, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Het bedrijf heeft nog geen uitgebreide details over de software gegeven, maar claimt wel dat ontwikkelaars het naadloos in hun games kunnen integreren.

DRM, oftewel Digital Rights Management, wordt in diverse games geïmplementeerd om er voor te zorgen dat het moeilijk is een game te kraken en zo illegale kopieën te verspreiden. Denuvo is één van de programma's die hier voor worden ingezet, wat voor de nodige controverse bij spelers zorgt. Zo kan de software invloed hebben op de prestaties van games, zoals eerder bleek bij de pc-versie van Resident Evil Village.

Iderto heeft nog niet aangegeven of er al ontwikkelaars zijn die van Nintendo Switch Emulator Protection gebruik gaan maken en wanneer de DRM-software precies beschikbaar komt.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ugh, denuvo is een doorn in mijn oog. Ik hoop dat ze in de loop van tijd een workaround vinden, want na zoveel jaren kan veel software gewoon niet op een andere manier gespeeld worden.

0
test

Wat een ontzettend slecht idee. Modders/hackers werken hier toch wel omheen en gebruikers die braaf de originele spellen kopen worden genaaid.

0

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou