Hellgate: London is de eerste grote titel die ontwikkeld wordt door Flagship Studios, het team van ex-medewerkers van Blizzard dat eerder verantwoordelijk was voor onder andere Diablo, StarCraft en WarCraft. Laat je niet misleiden door het uiterlijk van de game, want hoewel deze veel shooter elementen zal bevatten, is het in feite een role playing game. Op de Game Developers Conference in San Francisco lieten de makers een paar details, alsmede ook wat screenshots (zie hieronder,) naar buiten lekken.

Als eerste maakten ze bekend dat er twee nieuwe classes zullen komen voor de faction van de Tempeliers, te weten Blademaster en Guardian. Zoals de namen al enigszins weggeven zal de eerste geschikt zijn voor close combat en de zal de speler die het pad van de Guardian bewandelt beter beschermd zijn tijdens gevechten.

De actie RPG zal zich afspelen in het Londen van de nabije toekomst dat met een flinke invasie van duivels, demonen en andere vieze dingen heeft gehad. Terwijl de stad nog aan het nasmeuelen is door het hellevuur gaan de overlevenden het gespuis te lijf met een mix van wetenschap en magie om zodoende de menselijke bloedlijn in stand te houden.

Hellgate: London zal dit jaar nog uitkomen voor op de PC, waarschijnlijk in september, maar een officiële releasedatum is tot nu toe nog niet bekend gemaakt.