BonusWeb is zo'n beetje de hoofdleverancier op nieuwsgebied voor Illusion Softworks haar Hidden and Dangerous 2, het probleem is alleen dat de site Tjechies is. Gelukkig zijn er altijd nog vrijwilligers die de voor ons totaal onleesbare teksten willen vertalen naar een taal waar we iets beter in zijn, Engels.

Vandaag konden de Tjechen een woordje spreken met Martin Benes en Peter Kubek van het H&D2 team. Gesprekstof was onder andere het verschijnen van een demo, met daarbij natuurlijk de vraag wanneer we de try-out kunnen verwachten. Het antwoord hierop was dat we aan het eind van het jaar de eerste demo kunnen verwachten en als het goed is daarna nog een multiplayer demo.Q: When will the demo be released?

A: Towards the end of the year we will release a self rolling demo and then a multiplayer version.

Q: Will there be a better Betatesting?

A: Yes We are going to thoroughly betatest it now. We would like to betatest HD2 at least for half a year. HD1 was a good game – but unfortunatelly full of bugs. That may not be repeated.

Q:Hows AI in HD2 ? Hope it will be better than in HD1.

A:AI in HD2 is noticeably better , so flaws from HD1 shouldnt be repeated.

Natuurlijk was de demo niet het enige waar over gepraat werd, ook de vraag of er nog een vervolg aan zit te komen werd gesteld. "We weten het nog niet, ons hoofddoel is het afmaken van H&D2. Maar na H&D1, Fight for Freedom, de Dreamcast versie en H&D2 zijn we het wel zat met het thema "Tweede Wereldoorlog", antwoordden de twee. Geen goed nieuws voor de oorlogsgame-fanaten, hoewel Illusion Softworks natuurlijk niet het enige team is dat een wargame in elkaar kan zetten.

Lees de hele chat.