Delta Force-makers dienen aanklacht in tegen MW3 | Gamer.nl

Delta Force-makers dienen aanklacht in tegen MW3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

NovaLogic heeft de rechten op de naam Delta Force en heeft sinds 1998 negen games uitgebracht onder die naam. Een tiende zou nog in ontwikkeling zijn. In verschillende Call of Duty-games spelen gamers als lid van een Delta Force-team. Volgens NovaLogic mag die naam niet gebruikt worden in de Call of Duty-games.

Na twee onbeantwoorde brieven waarin Activision wordt opgedragen verwijzingen naar Delta Force te verwijderen uit zijn games, heeft NovaLogic een aanklacht ingediend. Het bedrijf wil een gerechtelijk bevel en schadevergoedingen.

De term Delta Force verwijst naar een bekende Amerikaanse legereenheid: 1st Special Forces Operational Detachment-Delta. Hoewel deze eenheid in de volksmond Delta Force wordt genoemd, is dit niet een officiële titel die gehanteerd wordt door het leger. Dit is de reden dat NovaLogic de rechten op de term kon vastleggen in 1998.

Logo

Volgens NovaLogic wordt er in Call of Duy ook onrechtmatig gebruikgemaakt van een embleem dat lijkt op het logo van de Delta Force-games. Hoewel dit logo niet lijkt op het officiële embleem van de 1st Special Forces Operational Detachment-Delta, werd dit al wel langer gea ocieerd met de legereenheid. Zo staat dit logo op de cover van het autobiografische boek van Charlie Beckwith, oprichter van de legereenheid.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou