Nieuws

Deep Silver Dambuster neemt ontwikkeling Dead Island 2 over

Nieuwe Saints Row tevens in ontwikkeling bij Volition

Geschreven door Michel Musters op
Dead Island 2 bestaat nog steeds en wordt nu ontwikkeld door Deep Silver Dambuster Studios.

Dat liet uitgever THQ Nordic weten in zijn financiële rapportage. Dead Island 2 werd in 2014 aangekondigd en werd toen nog ontwikkeld door Yager Development. Daarna ging de ontwikkeling in 2016 naar Sumo Digital. Dambuster is dus zover bekend de derde ontwikkelaar van het project, dat nog steeds geen releasedatum heeft.

THQ Nordic gaf daarnaast nog andere details over zijn studio's. Zo werkt Volition aan een nieuwe Saints Row-game, het "eerste volle nieuwe deel sinds de release van het geliefde Saints Row 4 in 2013". Steve Ellis, de mede-bedenker van de Timesplitters-reeks, werkt nu ook bij THQ Nordic om "de toekomst" van de shooterfranchise te bepalen. Timesplitters is sinds vorig jaar eigendom van THQ Nordic.

Het bedrijf heeft tot slot een aantal andere bedrijven overgenomen. Zo is ontwikkelaar Milestone S.r.l nu onderdeel van THQ Nordic. De studio staat bekend om games als MotoGP en Ride. Gunfire Games heeft meegewerkt aan Darksiders, Chronos en From Other Suns en is na een samenwerking sinds 2014 nu ook onderdeel van THQ Nordic. Tot slot heeft men Goodbye Kansas Game Invest gekocht. Dit bedrijf heeft minderheidsinvesteringen in diverse net beginnende ontwikkelaars, zoals Palindrome Interactive, Fall Damage, Neon Giant en Framebunker.

Dit artikel delen:

Lees meer

Activision wil meer klassiekers terugbrengen na succes Crash Bandicoot Ubisoft wil 'nieuwe ervaringen' rondom Splinter Cell bieden
3

Reacties op: Deep Silver Dambuster neemt ontwikkeling Dead Island 2 over

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  melody

  • 14 augustus 2019 13:05
  Meestal belooft lang uitstellen niet veel goeds voor de kwaliteit. Ik vond het eerste deel erg leuk om samen te spelen, maar wel veel bugs. Spel is waarschijnlijk als een 360 spel begonnen, want in die tijd was hij al te preorderen..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Martijn_M

  • 16 augustus 2019 17:06
  @melody Zouden de mensen die dat gedaan hebben het nog weten?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 14 augustus 2019 13:27
  Whooo! Saints Row!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.