Debbie Bestwick stopt als ceo Worms-maker Team17

Debbie Bestwick stopt als ceo Worms-maker Team17

Maar blijft wel bij het bedrijf werken

Debbie Bestwick doet een stap terug als ceo van Worms-maker Team17. Ze blijft wel werkzaam bij het bedrijf.

Dat meldt VGC. Ze blijft nog aan de leiding totdat er een opvolger is gevonden. Bestwick is medeoprichter van het in 1990 begonnen bedrijf. Ze werkte een kleine vijf jaar als ceo. Bestwick doet naar eigen zeggen een stapje terug omdat ze meer tijd met haar gezin wil doorbrengen. "Dit is misschien wel de moeilijkste beslissing die ik ooit heb gemaakt", laat ze weten in een statement. "Maar ik zou hem niet gemaakt hebben als ik geen vertrouwen had in de plannen en en de strategie van de leiding."

Op 19 maart werd duidelijk dat Team17 een gedeelte van diens werknemers had ontslagen. De ontwikkelaar en indie-uitgever zou diens bedrijfsvoering willen herstructureren. Team 17 zou zich meer willen focussen op het uitgeven van games, waardoor het ontwikkelen van spellen minder prioriteit krijgt. De ontslagen vielen tijdens een verplichte meeting die afgelopen vrijdag plaatsvond.

De getroffen medewerkers werkten onder andere op de designafdelingen van het bedrijf. Volgens een woordvoerder van Team17 kregen de ontslagen medewerkers de kans om op een andere functie binnen het bedrijf te solliciteren. Hoeveel medewerkers er zijn ontslagen, is niet duidelijk. 

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou