Dead Space-bedenker ziet nieuw deel wel zitten

Dead Space-bedenker ziet nieuw deel wel zitten

Dead Space-bedenker Glen Schofield zegt in een podcast dat hij fan is van het sci-fi horrorgenre en hoopt dat er ooit een nieuw deel gemaakt wordt van het spel. Een vervolg moet volgens hem wél los staan van de verhalen van de vorige twee delen.

Afgelopen weekend was Glen Schofield, de bedenker van de Dead Space-franchise, te gast in een aflevering van de

Watch on YouTube

-podcast. Schofield was de mede-oprichter van Sledgehammer Games en heeft deel uitgemaakt van de ontwikkeling van zo'n vijftig games, die bij elkaar opgeteld meer dan 3 miljard dollar aan omzet hebben opgeleverd.

Toen gevraagd werd op welk spel Schofield graag een vervolg wilde maken, gaf hij aan dat zijn volgende project het liefst een duister thema krijgt en dat hij een nieuw deel in de Dead Space-franchise wel ziet zitten. Een vervolg op de trilogie moet volgens Schofield wél los staan van Dead Space 2 en 3, omdat de verhalen in deze spellen te complex werden.

Schofield zegt dat hij fan is van het sci-fi horrorgenre van Dead Space en hoopt dat een vervolg ooit gemaakt wordt in de toekomst. De studio achter de serie van het spel, Visceral Games, bestaat echter niet meer sinds het in 2017 werd gesloten door EA tijdens de ontwikkeling van het Star Wars-project Ragtag. Volgens velen kwam dit omdat de studio vooral gericht was op het maken van singleplayer-spellen, zoals Dead Space, waar EA steeds minder geïnteresseerd in was. Mede om deze reden geeft Schofield toe dat het moeilijk wordt om een vierde deel van het spel te verkopen in de markt van vandaag.

Dead Space 1, 2 en 3 zijn te spelen op pc, PlayStation 3, Xbox 360 en Xbox One.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Jammer dat ik zo snel misselijk werd van Deadspace. Kon het daardoor niet spelen. (denk soort van motion sickness)

0
test

@HunterSeeker Maar goed dat je de zero gravity gedeeltes niet gespeeld hebt dan. Daar had ik ook de nodige moeite mee.

0
test

@HunterSeeker Balen inderdaad, ik vond (en vind) het geweldige games, en dan met name deel 1 en 2!

0
test

"moet los staan van de vorige TWEE delen" zijn toch 3 delen?

0
test

@Markus88 We praten niet over het 3e deel. Dat bestaat niet, hahaha. Nee, het wordt later in 't artikel nog uitgelegd: "Een vervolg op de trilogie moet volgens Schofield wél los staan van Dead Space 2 en 3, omdat de verhalen in deze spellen te complex werden."

0
test

@Markus88 VIER delen als je de wii prequel meetelt. Ik hoop dat er een aparte deel komt en gezien de boeken is er genoeg materiaal om buiten isaac een goed verhaal te maken.

0

Aanbevolen voor jou