Het verhaal zou gedreven worden door Ricks plan om een kapot vliegtuig te repareren en daarmee te vluchten uit de stad Los Perdidos, Californië. Siliconera meldt dat er een bom dreigt af te gaan in het gebied en dat het hoofdpersonage voor die tijd het vliegtuig werkend moet zien te krijgen. 

De website spreekt ook over een onderliggend thema van illegale immigranten. Dit zou gestalte krijgen in de vorm van een groep mensen die reeds door het zombievirus zijn geïnfecteerd, maar nog niet volledig zijn getransformeerd tot hersenloze ondoden. Zij staan niet geregistreerd bij de regering en zijn in plaats daarvan ondergedoken, onder leiding van een personage genaamd Red, zo meldt de bron. 

Volgens de bron is ook de organisatie Phenotrans weer aanwezig, wat mogelijk verklaart waarom er een zombieplaag is uitgebroken in Los Perdidos. Marion Mallon van Dead Rising: Case West zou terugkeren in het derde deel om samen met de nieuwe slechterik General Hemlock de rol van antagonist op zich te nemen. Siliconera heeft een eerste concepttekening van het spel vrijgegeven, waarop hoofdpersoon Rick te zien is.