Dat games niet meer simpele spelletjes zijn, maar daadwerkelijk ons leven aanvullen, weten wij natuurlijk al lang. Helaas denk een groot gedeelte van onze bevolking nog steeds dat wij gamers allemaal boven de 100 kilo wegen, een gezicht hebben met het uiterlijk van een maanlandschap en de binnenkant van de douche gemiddeld zo'n één keer per week  van binnen zien. Natuurlijk is dit niet waar. Videogames zijn een meer dan waardige vorm van entertainment en een beetje respect is wel op zijn plaats. Sterker nog: er gaat per jaar zelfs meer geld om in de gamesindustrie dan de muziek- en filmmarkt bij elkaar.

Het fenomeen "gamen" heeft ook de interesse getrokken van een aantal intellectueel begaafden in ons land. In de maanden oktober en november zullen namelijk verschillende hoogleraren van een aantal Nederlandse universiteiten lezingen geven over games en de aanverwante cultuur. Deze lezingen zullen worden gehouden in de senaatszaal van het Academiegebouw in Utrecht (het gebouw direct naast de Dom). Alle lezingen zullen om 20:00 uur beginnen en rond 21:30 afgelopen zijn. het mooiste van alles is dat de lezingen volledig gratis en voor iedereen toegankelijk zullen zijn!

Het volledige programma even op een rijtje:

Woensdag 17 oktober:

Slimmer door games Prof. dr. Mark Overmars, Computer Science, Universiteit Utrecht

Woensdag 24 oktober:

Gaming als tak van de creatieve industrie

Drs. Jeroen van Mastrigt, Kunst, Media en Technologie, Hoge school voor de kunsten Utrecht

Woensdag 14 november:

De aantrekkingskracht van gaming

Dr. Jeroen Jansz, Communicatie, Universiteit van Amsterdam

Woensdag 21 november:

Second Life en andere virtuele werelden

Dr. Igor Stefan Mayer, Beleidskunde, Organisatie en management, Technische Universiteit Delft

Het is natuurlijk fantastisch om te merken dat gaming dermate aandacht krijgt dat er zelfs professionele lezingen over gegeven worden. Op deze manier krijgen videogames de aandacht die ze verdienen en hopelijk worden ze snel gezien als een volledig volwassen vorm van entertainment.

Wij steunen dit project dan ook van harte en we zullen bij verschillende lezingen aanwezig zijn. Mocht je de komende maanden op een woensdag een verloren avondje hebben en wil je jezelf cultureel ontwikkelen (en toch met je (favoriete) hobby bezig zijn), dan weet je dus wat je te doen staat!