De sprekers van Festival of Games: Yannis Bolman van Little Chicken | Gamer.nl

De sprekers van Festival of Games: Yannis Bolman van Little Chicken | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Yannis Bolman is een geharde gamedesigner met al meer dan tien jaar ervaring op zijn rug. Hij is momenteel werkzaam als art director bij Little Chicken Game Company, een Nederlandse studio die zich voornamelijk bezig houdt met het maken van browsergames. Als art director geeft hij richting aan de grafische stijlen van de games en regi eert hij de productie van alle visuele media van Little Chicken, waarvan hij overigens medeoprichter is.

Bij Little Chicken wordt nauw samengewerkt met internationale adverteerders, waarvoor de studio games produceert die goed aansluiten bij de gewenste boodschap. Zo heeft de studio al samengewerkt met diverse bedrijven waaronder Gilette, BMW en UPC. Wel verbreden ze hun horizon met afwi elende projecten zoals Efteling Tycoon, wat geen browser game is maar een PC-CDROM spel waarmee speler hun eigen Efteling gethematiseerd park kunnen bouwen en onderhouden. Waar Little Chicken zich echter onderscheid van andere browsergame ontwikkelaars, is hun specialisatie in het ontwikkelen van 3D-browser games, in tegenstelling tot de tradionele 2D games.

Bolman zal tijdens zijn presentatie dan ook het ontwikkelingproces van hun games aan het licht brengen, met de nadruk op hoe een intellectueel eigendom omgezet kan worden naar een pakkende in-browser avonturen game. Ook meer weten over 3D browsergames, maar voelt je portefeuille nogal licht aan? Doe dan mee aan onze prijsvraag om kans te maken op congreskaarten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou