De game-industrie kent tegenwoordig een aardige hoeveelheid ontwikkelaars die zichzelf vrijwel een beroemdheid kunnen noemen. Eén daarvan is Al Lowe, die niet alleen één van de bekendere ontwerpers is, maar ook één van de grappigste. Niet zo vreemd als je bedenkt wat hij allemaal op zijn naam heeft staan, waarvan zijn meest bekende creatie is toch wel Leasure Suit Larry is. Maar ook vóór Larry was Lowe al een harde werker.

Lowe startte zijn carrière in de jaren zestig als docent aan een openbare school waar hij vijftien jaar lang muziekles gaf. Na zijn jaren als docent, besloot hij van carrière te wisselen en leerde hij zichzelf programmeren, wat uitmondde op het maken van drie spellen voor de Apple II. In 1983 kocht uitgever Siërra hiervoor de licenties en nam het bedrijf Lowe gelijk in dienst waar hij uiteindelijk 16 jaar werkzaam zou blijven.

In die 16 jaar heeft de man veel moois voortgebracht. Zo heeft hij sinds 1987 gewerkt aan maarliefst zes Leasure Suit Larry-games. Daarnaast heeft hij ook aan games gewerkt als Torin’s Passage, Freddy Pharkas: Frontier Pharmacist, King’s Quest III en Police Quest. Dat hij tot de oude garde behoort is onderhand wel duidelijk. Om dit nog verder te bevestigen noemt Lowe zichzelf ook wel “de oudste gamedesigner ter wereld”.

Wat veel mensen echter vergeten is dat hij ook een gepassioneerde muzikant is, met als hoofdinstrument de saxofoon. Hij werkte dusdanig ook aan de muziek van vele andere games van Siërra. Daarbij is humor ook een belangrijke factor in zijn leven, zoals veel van zijn games duidelijk maken. Zo onderhoudt Lowe zijn eigen grappenwebsite. Het lijkt ons dan ook vanzelfsprekend dat hij bij de opening keynote van Festival of Games op 28 april de lachers op zijn hand heeft, terwijl hij alle ups en downs van zijn carrière Siërra Entertainment aan het licht brengt.