Nieuws
De Sims 4

De Sims 4 krijgt update met geaardheidsopties

Nieuwe stap naar inclusieve game

Geschreven door Jari Klapwijk op
Een nieuwe De Sims 4-update geeft spelers de mogelijkheid om uit verschillende geaardheidsopties te kiezen. EA ziet het als een nieuwe stap in het inclusiever maken van de levenssimulator.

De update komt tegelijkertijd uit met het nieuwe uitbreidingspakket De Sims 4 Middelbare School en geeft spelers de mogelijkheid om de geaardheid van hun Sim te kiezen. Na de update kunnen spelers ervoor kiezen of Sims zich aangetrokken voelen tot hetzelfde of het andere geslacht of met aantrekkingskracht experimenteren door interacties met andere Sims.

Ook kan er gekozen worden voor een Sim die enkel fysieke maar geen romantische aantrekkingskracht ervaart of andersom, en Sims die helemaal geen seksuele aantrekkingskracht ervaren. EA ziet de update als een nieuwe stap in de goede richting. "Inclusiviteit is al 22 jaar een kernwaarde van De Sims en het diverse team van ontwikkelaars introduceert deze functie dan ook met trots. Zij zien het als een manier om de wereld waarin we leven en de manieren waarop we met elkaar communiceren zo representatief mogelijk weer te geven", laat het bedrijf weten in een persbericht.

Eerder bracht EA via een update de mogelijkheid om verschillende voornaamwoorden te kiezen. Speler krijgen bij het maken van een nieuwe sim een schermpje met voornaamwoorden te zien, en kunnen die zelf aanpassen.

De update met geaardheidsopties komt samen met De Sims 4 Middelbare School op 28 juli uit.

Dit artikel delen:

Lees meer

Back 4 Blood-uitbreiding heeft meer tijd nodig I.G Q&A: Welke game neem je mee op vakantie?
2

Reacties op: De Sims 4 krijgt update met geaardheidsopties

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Aerofox81

  • 18 juli 2022 15:10
  Prima stap van game makers om dit te implementeren.
  Ik snap niet zo goed waarom hier weerstand op komt uit sommige hoeken.

  In games wordt over het algemeen oorlogje gespeeld, gemoord, geslacht, ge-streetraced, gehackt, bedrogen en gestolen. Daar hoor je amper iemand over. Dan moet dit toch al zeker kunnen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Smallie

  • 18 juli 2022 19:25
  Hmm, ik weet dat mijn reactie onaardig was, maar het was wel een mening.
  Degene waar ik op reageerde had ook een uitgesproken mening, dus die moet er vast wel tegen kunnen als een ander dat ook heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.